این دلمه را می توانید با سس ماست نیز سرو کنید. برای تهیه سس ماست، ماست چکیده را با جعفری و گشنیز خوب مخلوط می کنیم…


 


مواد لازم

برگ کلم ۵ عدد بزرگ
برنج پخته یک پیمانه پلوپز
کشمش ۲ قاشق غذاخوری
بادام ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ۲ عدد
آب مرغ یک فنجان
لپه پخته شده یک پیمانه پلوپز
کره ۵۰ گرم

مواد لازم برای آشپزی آکا

برای سس ماست:

جعفری و گشنیز خرد شده دو پیمانه
ماست چکیده سه چهارم پیمانه
طرز تهیه :
برگ های کلم را داخل آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه می جوشانیم .کره را به همراه ، بادام ، کشمش ، رب گوجه فرنگی ، پیاز ، لپه و برنج درون یک تابه تفت می دهیم . مواد را داخل برگ های کلم گذاشته و برگ ها را از اطرف جمع می کنیم . دلمه ها را داخل آب مرغ قرار داده و تا زمانی که آب مرغ کاملا تمام شود ، آنها را می پزیم. سپس دلمه ها را داخل ظرفی چیده و بقیه آب مرغ را روی آنها می ریزیم .
این دلمه را می توانید با سس ماست نیز سرو کنید. برای تهیه سس ماست، ماست چکیده را با جعفری و گشنیز خوب مخلوط می کنیم .
نکات تغذیه ای :
انواع کلم غنی از ویتامینC،A و اسید فولیک هستند و نیز دارای املاحی چون فسفر ، سولفور، کلسیم و سدیم هستند. فولات موجود در کلم برای زنان باردار مفید است و نیز باعث پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی می شود.از خواص مهم کلم می توان به ملین بودن آن اشاره کرد که در رفع یبوست موثر است.
همچنین به علت دارا بودن ویتامینC ، بتاکاروتن و ایندول در پیشگیری از سرطان نقش دارد.* تذکر : افرادی که مبتلا به گواتر هستند بایستی از خوردن کلم پرهیز کنند زیرا بعضی از مواد موجود در کلم از جذب ید توسط غده تیروئید جلوگیری می کند.