مواد لازم دلمه بادمجان ترکی :
مواد لازم | اندازه | مقدار / کالری |
بادمجان | ۴ عدد | ۱۰۰ گرم / ۱۷ کالری |
گوشت | ۲۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم / ۲۴۰ کالری |
پیاز | ۱عدد متوسط | ۱۰۰ گرم / ۵ کالری |
پنیر پیتزا | ۱۰۰گرم | ۱۰۰ گرم / ۳۳۰ کالری |
جعفری | ۲ قاشق غذا خوری | ۱۰۰ گرم / ۲۵ کالری |
رب گوجه | ۲ قاشق غذا خوری | ۱۰۰ گرم / ۷۶ کالری |
نمک و فلفل و ادویه | ه اندازه کافی | ۱۰۰ گرم / ۰ کالری |
گوجه فرنگی حلقه شده | ۲عدد | ۱۰۰ گرم / ۱۵ کالری |
طرز تهیه دلمه بادمجان ترکی :
*. هر بادمجان را از بلندی به۴ قسمت تقسیم می کنیم.
*. به طوری که ۴ ورقه نازک از بادمجان داشته باشیم و با حرارت ملایم سرخ می کنیم.
*. پیاز را ریز خرد می کنیم کمی تفت می دهیم گوشت و ادویه و نمک و فلفل را اضافه می کنیم.
*. کمی که سرخ شده رب گوجه و سپس جعفری ریز خرد شده را اضافه می کنیم میگذاریم تا مواد خوب پخته و سرخ شود.
*. ۲ورقه از بادمجان را به صورت بعلاوه می گذاریم، مقداری گوشت وسط آن می ریزیم.
*. کمی از پنیر روی آن می گذاریم ابتدا ورقه زیری بادمجان و بعد ورقه رویی بادمجان را روی گوشت می آوریم.
*. یک خلال دندان وسط بادمجان می زنیم و یک حلقه گوجه فرنگی وسط خلال فرو می کنیم.
*. تمام بادمجان ها را به همین شکل درست می کنیم ظرفی را که می خواهیم خوراک را سرو کنیم.چرب می کنیم.
*. بادمجان ها را در آن می چینیم و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ۱۶۰درجه در فر می گذاریم.
*. تا پنیر ها آب شود و گوجه فرنگی ها پخته شود.می توانیم این خوراک را روی گاز هم درست کنیم.
خواص گوجه فرنگی :
*. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های C و A ، اسیدفولیک یا بتا کاروتن و مقدار کمی ویتامین های گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، کمی آهن، مس و روی نیز هست.